Parolan panssarit kiehtovat monia

Oletko koskaan käynyt suomalaisissa sotamuseoissa? Jos kotimainen maanpuolustus ja sen historia kiinnostaa, silloin sinun kannattaa ehdottomasti vierailla suomalaisissa sotamuseoissa. Nykyään vierailla voi sekä paikan paikan päällä että myös virtuaalisesti. Vierailu kotimaan sotamuseoissa tutustuttaa kätevästi Suomen maanpuolustuksen historiaan ja lisää samalla yleistiedon määrää. Mennään tällä kertaa vierailulle mielenkiintoiseen Panssarimuseoon Hattulan Parolaan. Tule mukaan!

Parolan Panssarimuseo tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille

Useimmat suomalaiset tuntevat Parolan panssarimuseon. Toiset ovat kuulleet museosta tuttaviltaan ja sukulaisiltaan tai lukeneet siitä netistä. Panssarimuseo on perustettu kesän ollessa kauneimmillaan, eli 18. kesäkuuta 1961. Museo on siis jo yli 60-vuotias, mutta yhä varsin ajan hermolla oleva ja elinvoimainen paikka. Suositussa museossa vierailee vuosittain yli 30 000 kävijää. Panssarimuseon perustamista suunniteltiin jo 1950-luvulle siirryttäessä, jolloin perustettiin Panssari-lehden Kannatusyhdistys Ry. Yhdistys halusi ylläpitää sekä aselajitaitoja että kuuluisaa suomalaista maanpuolustustahtoa, joka suomalaisilla on luja myös rauhan aikana.

Museossa voi tutustua upeaan itsenäisyyden ajan kokoelmaan, josta löytyy monia panssariautoja ja -vaunuja, ja nähdä eri puolilla maailman konflikteissa vierailleen nostalgisen panssarijunan. Esillä on myös monipuolinen valikoima panssarintorjunta-aseita, kuten panssarintorjuntatykkejä, -kiväärejä, -sinkoja, -ohjuksia ja -miinoja. Ohjuksista museossa on esillä sekä ensimmäisen polven ohjuksia, kuten myös laserilla ohjattavia säteen avulla suuntaavia ohjuksia. Nähtävillä on myös uuden sukupolven täsmäaseita, kuten kuormaohjuksia ja sirotekranaatteja.

Parolan panssarimuseossa vierailun jälkeen on mukava muistella kaikkea esillä ollutta. Mitä Suomen historiasta tiesi ennestään ja mikä oli uutta. Museossa vierailun jälkeen sotahistoriasta voi kertoa myös perheen pienimmille. Usein kertominen leikin varjolla on kaikkein mukavinta, ja nyt nettitavaratalo partyking.fi tarjoaa siihen loistavan mahdollisuuden. Suositun verkkokaupan valikoimista löytyy esimerkiksi aikuisille suunnattu Final Touch Panssarivaunu Karahvi, joka on mainio väline laadukkaan viskin, mehun, viinin tai vaikkapa teen tarjoamiseen. Panssarivaunu Karahvi on täydellinen lahja itselle, perheenjäsenelle tai ystävälle. Tutustu tuotteeseen tarkemmin verkossa.

Partyking -myymälä yllättää monipuolisella valikoimallaan

Tiesitkö, että partyking.fi -myymälässä on tuotteita jokaiseen makuun, myös lapsille. Lapset muistavat museovierailunsa helposti paitsi matkamuistojen ja valokuvien avulla, niin myös Zoom Battle Taisteluvaunut -lelun avulla. Taisteluvaunun kanssa leikitään koko perheen voimin, onhan kysymyksessä upea kahdesta taisteluvaunusta ja infrapunatornista muodostuva kokonaisuus.

Tiesithän, että partyking -nettikaupassa arvonlisävero sisältyy aina tuotteen hintaan, joten siitä johtuvat varsin kuluttajaystävälliset hinnat. Saat myös sähköpostiisi tilausvahvistuksen, jonka jälkeen on mukavaa käydä odottelemaan toivottua pakettia. Käy tutustumassa partyking -nettimyymälään jo tänään – sieltä löytyy kaikkea mukavaa arkeen ja juhlaan.

Tule vierailulle Parolaan ihailemaan huikeita nähtävyyksiä

  • Kesällä

Museolla järjestetään vuosittain perusnäyttelyn lisäksi myös erilaisia erikoisnäyttelyitä. Kesän sydämessä keskikesällä järjestetään suosittu perhepäivä, johon sisältyy muun muassa upeita ajonäytöksiä.

  • Talvella

Panssarimuseon monipuolisiin näyttelyihin voi saapua myös talvisaikaan, sillä Parolassa on käytössä kaksi lämmintä näyttelyhallia. Vanhemmassa, perinteisessä näyttelyhallissa on esillä sekä hienoja sotilas- että asepukuja, eli univormuja ja panssarijoukoille kuulunutta pienesineistöä. Uudemmassa hallissa on esillä hyvin huollettuja ajokuntoisia vaunuja. Jokaisen matkailijan kannattaa tutustua vielä alueella sijaitsevaan kylmään moottorihalliin, josta löytyvät käytössä olleet voimansiirtovälineet ja vaunujen moottorit.

  • Milloin vain

Parolan Panssarimuseon kahvilassa voi käydä nauttimassa lempeän vahvaa höyryävää kahvia suussa sulavien suolaisten ja makeiden herkkujen kera. Tutustumisen arvoinen on myös todella hieno ja aina ajankohtainen matkamuistomyymälä, josta löytyy kattava valikoima sekä perinteiseen sotahistoriaan että panssareihin liittyviä tuotteita, kirjallisuutta ja matkamuistoja. Tule sinäkin tutustumaan Parolan panssarimuseon näyttelyihin – kiehtova museo löytyy osoitteesta Hattulantie 334, 13720 Parola.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

clock