Tervetuloa suomalaiseen sotamuseoon

Mitä asioita sota sinulle edustaa? Sota Ukrainassa ja konfliktit Lähi-idässä ovat päivittäisiä asioita myös suomalaisen median, kuten tv:n kanavilla ja netin verkkolehdissä. Ihmisten hätä sodan keskellä tulee mediassa selkeästi esiin.

Sota tarkoittaa ikävän ja surun lisäksi myös muita asiaan liittyviä asioita, kuten aseita, kalustoa ja teknisiä laitteita. Kyseisiä laitteita on esillä suomalaisessa Museo Militariassa. Joko sinä olet tutustunut Hämeenlinnan kaupungin ylpeyteen punatiilisen kasarmin suojissa toimivaan sotilashistorialliseen museoon?

Suomalainen sotahistoria on kiinnostavaa, mutta sen vastapainoksi on mukavaa vaikkapa sisustaa. Tehdä koti kauniiksi hankkimalla vaikkapa huikean kauniit kukkatapetit. Mikä parasta, silmiä hivelevän kauniit kukkatapetit toimitetaan sinulle muutamassa arkipäivässä ja halutessasi saat tilata kotiisi näytteet valitsemistasi tapettilaaduista.

Ruusujen ja luonnonkukkien aikaan

Romanttiset Borås-kukkatapetit antavat hyvät unet arjen kiireiden keskellä ja tyylikkäät Nocturne- tai Blomsterhav-kukkatapetit saavat kaikkien mielen hehkumaan. Ei muuta kuin tutustumaan lisää verkossa, sillä nykyään sisustusunelmat on helppo tehdä todeksi ostamalla upeat kukkatapetit mukavasti verkosta. Ei siis muita kuin hommiin – sisustamalla saat kodin kuin kodin helposti uusiksi!

Museo Militaria – suomalaisen sotahistorian ylpeys

Jos et vielä ole vieraillut suomalaisen sotahistorian ”kuuluisassa mekassa” suomalaisessa sotamuseossa, niin nyt on aika tutustua tekemällä vierailu Hämeenlinnaan Museo Militariaan.

Suomalaisessa sotamuseossa tutustut esimerkiksi perusnäyttelyiden ja vaihtelevien näyttelyiden avulla tykkeihin, lennättimiin, sodanaikaisiin kunniamerkkeihin, panssarimiinoihin, polttopulloihin ja kaasupanoksiin. Kuulostaako hurjalta? Entäpä Suomen marsalkka Mannerheimin tykki tai hevosille asetettavat suojapanssarit? Esineet, jotka on pakko nähdä, joten ei muuta kuin tutustumaan eurooppalaisen sotahistorian aateeliin – suomalaiseen sotamuseoon!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

clock